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Q. What part of the ITAR will the new exemption come under?  

A. Sub-section 124.2(c) 

Q. How is this exemption different than the exemptions for maintenance 
training that already exist under 124.2 and the maintenance information 
releasable under 125.4(B)(5)? 

A. The new exemption language authorizes U.S. exporters for the first time to 
perform maintenance services under an exemption. The new language also 
does not limit the services and data to the "basic" level. [Note "basic 
maintenance" has been interpreted to be equivalent to the "organizational 
level" of a three-tiered maintenance system, the other two levels being 
intermediate and depot.] 

Q. Does this exemption include intermediate and depot-level maintenance? 

A. Yes, with a few minor exceptions. The exemption includes activities normally 
performed at intermediate and depot level maintenance facilities, with the 
caveat that the maintenance performed cannot provide an upgrade to the 
equipment's original capability and the technical data released cannot include 
design methodology, engineering analysis and manufacturing know-how. 

Q. Can you give us a definition of design methodology, engineering analysis 
and manufacturing know-how or explain what that means? 

A. The regulation will provide detailed guidance. 

Q. What if the maintenance performed would result in an upgrade to an 
article's capability only in terms of being more reliable? 

A. The exemption allows maintenance upgrades that would improve reliability or 
maintainability of the defense article, such as an increased "mean time 
between failure" (MTBF). 

 


